torsdag 23 juli 2015

Grekiskt lantbröd

Ett enkel och mycket gott bröd är detta som jag bakade igår.



Till två bröd behöver du
50 g jäst
3 1/2 dl ljummet vatten
1 dl naturell yoghurt 3%
1 dl god olivolja
1 msk honung
1 msk salt 
10-12 dl vetemjölspecial 

1. Smula ned jästen och rör ut med det ljumma vattnet. Blanda i yoghurt, honung, olivolja och salt.

2. Tillsätt det mesta av v- mjölet. Blanda degen i en degblandare ca 8 min eller förhand i 15 min. Degen ska vara ganska kladdig.

3. Jäs under bakduk i 40 min

4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar, forma till två runda bröd och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper.

5. Låt jäsa under bakduk i 30 min, sätt ugnen på 225 c

6. Snitta bröden yta med en vass kniv och sikta v- mjöl över

7. Grädda brödet mitt i ugnen i 30-45 min. Låt svalna under bakduk.

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut, älskar nybakat bröd. Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Tackar... Så gott med bröd man bakar själv!
    Hoppas du har en skön semester
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut, bakar inte så ofta, men nu är det ju riktigt bakväder så jag kanske skulle göra slag i saken. Tack för det :)
    kram Pia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...