Till två bröd behöver du
50 g jäst
3 1/2 dl ljummet vatten
1 dl naturell yoghurt 3%
1 dl god olivolja
1 msk honung
1 msk salt
10-12 dl vetemjölspecial
1. Smula ned jästen och rör ut med det ljumma vattnet. Blanda i yoghurt, honung, olivolja och salt.
2. Tillsätt det mesta av v- mjölet. Blanda degen i en degblandare ca 8 min eller förhand i 15 min. Degen ska vara ganska kladdig.
3. Jäs under bakduk i 40 min
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar, forma till två runda bröd och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 min, sätt ugnen på 225 c
6. Snitta bröden yta med en vass kniv och sikta v- mjöl över
7. Grädda brödet mitt i ugnen i 30-45 min. Låt svalna under bakduk.
Ser gott ut, älskar nybakat bröd. Kram Suss
SvaraRaderaTackar... Så gott med bröd man bakar själv!
SvaraRaderaHoppas du har en skön semester
Kram Sandra
Ser gott ut, bakar inte så ofta, men nu är det ju riktigt bakväder så jag kanske skulle göra slag i saken. Tack för det :)
SvaraRaderakram Pia