söndag 26 april 2015

Raw hallon och choklad dessert

Jag är en riktig gottegris och äter alldeles för mycket godis. 
För mycket för vad jag tycker är hälsosamt och då menar jag inte utseende mässigt utan faktiskt hur kroppen ser ut inuti.

Så senaste tiden har jag intresserat mig allt mer för bättre alternativ till efterrätter en smöriga, sockriga chokladkladdkakor.

Som alltid är det lagom och varierat som jag förespråkar.


Botten;
4-5 färska dadlar
1 msk kokosolja
3-4 msk rå kakao
En nypa vaniljpulver

Fyllning;
1 paket frysta hallon
1- 1 1/2 dl kokosmjölk ( den krämiga) eller kokosgrädde
2 färska jordgubbar
1/2 dl cashewnötter 

Botten;

Mixa alla ingredienser tills det blir en geggig massa. 
Klä en liten form med bakplåtspapper och tryck ut botten.

Fyllning;
Mixa alla ingredienser och bred på botten.

Ställ in i frysen i ett par timmar. Ta fram ca  20 min innan servering



5 kommentarer:

  1. Denna kommer jag spara och göra vid tillfälle :) ser ljuvligt god ut! Tack för tips!

    SvaraRadera
  2. Gott gott. Älskar raw-desserter! Fräscht och man blir så där behaglig mätt efter. :P

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...