fredag 16 augusti 2013

Ingen uppoffring

Att träna är för mig lika naturligt som att äta, andas, tillbringa tid med familjen och på inget sätt någon uppoffring.  
Det får mig att må så förbannat bra och saker som får en att må bra är det inte de man ska fortsätta med? 
Om jag är trött så kan jag ge mig den på att jag blir piggare av att röra på mig, är jag på dåligt humör så har det gått över efter ett pass och är jag redan glad så blir jag bara gladare. 

 Att träna handlar precis som martunia skrev om på sin blogg, inte om att på något sätt var duktig, utan jag tränar för att jag vill, för att JAG mår bra av det. 
Jag har alltid tränat och kommer alltid att göra, eller i varje fall så länge min kropp tillåter mig att. 
För mig handlar det inte om att jag får uppoffra något utan det är ett aktivt val jag gör, varje gång jag tränar, för att jag vill.  
För att förhoppningsvis orka vara den bästa mamman, frun, vännen, kollegan som jag bara kan vara och åter igen det är ju så förbaskat kul att träna. 

Vad vill jag få sagt med detta? Jo jag förstår att inte alla delar mitt intresse, och jag tvingar aldrig någon till träning, det är ju det som är så härligt med att vara vuxen, man får göra i princip vad man vill med sitt liv och sin tid! Men jag lovar jag tränar inte jämt, eller varje dag men nu är ju detta en hälso/livsstilsblogg där jag skriver om en liiiiiiiiten del mitt liv. 

Vad säger ni Nu tar vi fredag va? Första arbetsveckan efter semestern är avklarad, dagens träning är klar och nu väntar en god middag med ett glas rött och en massa ledig tid med de bästa jag vet, min familj.

21 kommentarer:

 1. Härligt, ha en underbar fredag med familjen!
  <3 Jennie

  SvaraRadera
 2. det du skriver gillas som tusan av mig......"fettbra" (som barnen säger). själv har jag heller aldrig sett träning som en uppoffring, och säger ngn att jag är duktig så gillas det inte.träning är ju en del av livet och i livet gör vi ju som sagt val. kanonbra skrivet av dig. /linda

  SvaraRadera
 3. Precis. Här ska också njutas och fira en hemlighet....:) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ju helt hopplös, vad nyfiken jag blir!!!! Kram

   Radera
  2. Kommer du avslöja någon gång?

   Radera
 4. Håller med dig! Jag älskar också träning av alla möjliga olika slag och tränar för att det får mig att må så himla bra :-). Jag får ibland höra av kompisar "du är så duktig som orkar träna så" men jag säger det att jag är inte alls duktig, jag gör det bara för att det gör mig så gott!

  Ha nu en riktigt bra helg! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Önskar jag kunde känna som du!! Ha en härlig fredag.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Jag kunde inte sagt det bättre själv! Håller med till 100%! Jag har precis kommit hem från mitt spinningpass med en massa härliga kunder! Jag har ett leende på läpparna! Kram fina o ha en härlig fredag med familjen! /Petra

  SvaraRadera
 7. Håller med! För mig har träning blivit lite av terapi också. Skulle aldrig palla med övriga livet utan träning :D Nu ska jag njuta av pizza! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. AMEN to that! Jag kunde inte skrivit de bättre själv <3 Tack för ett bra inlägg, förstår din frustration. Ha en superfin helg! Kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag önskar att jag kunde få en spark i baken med att komma igång med min träning igen! Det är precis som du säger! Efteråt mår man så mycket bättre... endorfiner är som gratis morfin! Kroppen blir harmonisk och mår så bra!!

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
 10. Tycker träning är viktig, något alla bör göra! Sen måste det självklart vara olika hur ofta och hur mycket tid man lägger på det. Själv har jag tillsammans med mannen börjat styrketräna på ett nytt sätt som är jobbigare på kortare tid (för mig i a f) perfekt! Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 11. Man mår ju bättre absolut av att träna, har hållt mig frisk hela detta året kram Diana

  SvaraRadera
 12. Jag tar den vart 12:e vecka. Den är viktig för mig, har en tendens att bli väldigt trött annars :S Tyvärr slarvade jag förr, men nu ställer jag larm i telefonen via kalendern så jag inte ska glömma den :D
  Ha en fin lördag! kramar

  SvaraRadera
 13. Så är det ju, man mår bra av att träna. Tyvärr innebär en "nystart" att ta sig över motivationströskeln, för tyvärr verkar människan vara lat och bekväm av naturen. När träningen väl kommer igång blir den dock som en positiv drog och leder till en god spiral. Därför önskar jag att fler tog sig över den där tröskeln. Kram.

  SvaraRadera
 14. Tror det lätt kan låta som en del skriver som det vore en last ibland, kan bli fel när man skriver. Blir lätt misstolkat då.

  Läsare

  SvaraRadera
 15. För mig är du en stor inspirationskälla o jag önskar att jag bott närmare dig så jag kunde gå på dina pass. Jag måste alltid lyssna på kroppen o se vad den orkar men att det är hundra gånger bättre att träna än att sitta still i soffan det vet jag. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit mysigt.
   Stor kram och tack fina

   Radera
 16. Skön inställning till träning! Önskar jag hade samma:) men simmat har jag gjort idag och kommit igång ganska bra med igen. Kram Nilla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...