måndag 1 juni 2015

Kladdig Daimtårta

Bakade denna lilla goding i helgen som gick hem både hos barn och vuxna.


200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad
1 dubbeldaim

Gör såhär;
1. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ned ett ägg i taget. 

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned i smeten. 

3. Smält chokladen och rör även ned den. Blanda sist i den hackade daimen.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm. 
Grädda i 175 c i nedre delen av ugnen i 30 min.

Låt stelna i kyl minst 3 h.

3 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
2 dubbeldaim

Vispa upp grädden tillsammans med vaniljpulver och blanda med en hackad dubbeldaim.
Bred på fyllningen och toppa med en dubbeldaim om du önskar.

Lycka till

8 kommentarer:

  1. Gärna mera glutenfritt 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joanna, det är ju bara att byta ut mjölet till glutenfri mjölmix så har du en lika god kaka. :-)
      Mvh Johanna

      Radera
  2. Kan tänka mig att den var poppis! :)

    Hoppas du haft en fin dag! kramar

    SvaraRadera
  3. Kladdkaka i alla varianter går alltid hem! Det är nog en av mina favoriter

    Ha en fin dag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Mums, älskar allt som är kladdigt och har choklad i sig ;)
    Ha det fint !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Farligt gott! Äskar daim!

    Kram Anna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...