200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad
1 dubbeldaim
Gör såhär;
1. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ned ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned i smeten.
3. Smält chokladen och rör även ned den. Blanda sist i den hackade daimen.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm.
Grädda i 175 c i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt stelna i kyl minst 3 h.
3 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
2 dubbeldaim
Vispa upp grädden tillsammans med vaniljpulver och blanda med en hackad dubbeldaim.
Bred på fyllningen och toppa med en dubbeldaim om du önskar.
Lycka till
Så gott. Kram.
SvaraRaderaGärna mera glutenfritt 😊
SvaraRaderaJoanna, det är ju bara att byta ut mjölet till glutenfri mjölmix så har du en lika god kaka. :-)
RaderaMvh Johanna
Kan tänka mig att den var poppis! :)
SvaraRaderaHoppas du haft en fin dag! kramar
Kladdkaka i alla varianter går alltid hem! Det är nog en av mina favoriter
SvaraRaderaHa en fin dag
Kram Sandra
Låter ju hur god som helst! :-)
SvaraRaderaMums, älskar allt som är kladdigt och har choklad i sig ;)
SvaraRaderaHa det fint !
Kram Pia
Farligt gott! Äskar daim!
SvaraRaderaKram Anna