Var ett av middagens tillbehör igår. Ugnsbakade rödbetor med chévre.
Har du inte testa så kan jag varmt rekommendera det. Enkelt och super gott.
4 port
400g färska rödbetor
2 krm salt
1 msk flytande honung
100g chévre
1 knippe färsk timjan (det hoppade jag över)
1. Borsta rödbetorna rena i kallt vatten. Låt rottråden och några centimeter av blasten vara kvar. Koka i lättsaltat vatten tills de nästan mjuknat ca 20 min. spola dem i kallt vatten och dra bort skalet, skär dem i klyftor.
2. Sätt ugnen på 225 c. Lägg rödbetorna i portionsformar, eller en lite större form. Strö på salt, ringla över honung och strö på smulad ost ( och timjan) gratinera i mitten av ugnen i ca 8 min.
Jag måste prova!!! :) Tack för tipset!
SvaraRaderaGör det supergott
RaderaÅhh så gott !! Älskar kombon rödbeter & getost .. magiskt gott!!
SvaraRadera=)
Det var det verkligen.
RaderaLät supergott! Måste testa. Tack. :-)
SvaraRaderaDet där med utmaningen förresten... *harkel* Alltså jag försöker. Jag kommer ihåg det ganska ofta. Ibland.... ;-)
Kram M
Lika bra som jag med andra ord....
Raderakram
Gott till potatisgrätäng..
SvaraRaderaAbsolut!
RaderaÅh vad sugen jag blev! Egentligen äter jag inte chevre pga laktosen men ibland så syndar jag bara för att jag måste.. Det är värt magont!
SvaraRaderaAj, aj.
RaderaÅh! Den kombin är verkligen oslagbar!
SvaraRaderaJa den var supergod.
RaderaJag brukar rosta rödbetpr i ugnen med olja, timjan, salt och honung... Själv skippar jag getost :)
SvaraRaderalåter fantastiskt gott.
RaderaGud så gott, har du provat rödbetsbiffar? kram Diana
SvaraRaderaInte gjort själv men ätit det. Borde ju gå att trycka in chévre i dem också ju.
Raderahttp://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22777
SvaraRaderaSånt här kan man göra på en söndag!
Grymt gott till fikat! :)
Det såg riktigt gott ut.
RaderaTack för tipset!
Åh det är nästan en av mina favvorätter! Och jag är rödbetor runt knuten som jag odlat. Urgod kombination. Men jag gillar inte timjan så mycket så jag brukar ta rosmarin för det älskar jag!
SvaraRaderaHåller med rosemarin är mycket godare.
RaderaSer väldigt gott ut. Perfekt när man vill hörs något enkelt och gott :) haft en bra helg?
SvaraRaderaKänns knappt som det varit helg, var tog den vägen??!?
RaderaHar du haft en bra helg?
Älskar kombinationen rödbetor och chévre. : )
SvaraRaderaNy favorit för mig!
RaderaÄLSKAR detta! Tyvärr är jag ensam om det hemma... :(
SvaraRaderaNomnomnom!
SvaraRaderaUgnsbakade rödbetor med chevré är bara SÅ gott! :))
Men oj så gott. Skulle ju köpa rödbetor idag men glömde. Men till helgen! Tack för tipset.
SvaraRaderaWow! Tack!
SvaraRadera