Pajskal
3 ¾ dl vetemjöl
1 msk kako
125g smör
Knappt 1 dl strösocker
Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
Chokladkräm
150 g mjölkchoklad hackad
1 dl grädde
4 päron
10 pistaschmandlar
Pajskal; blanda ihop mjöl, kakao, smör och socker till en smulig deg. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en de. Tryck ut i en pajform och ställ kall.
Fyllning; Vispa ihop smör och socker. Vispa ned ägget och därefter mjöl och bakpulver
Chokladkräm; Lägg chokladen i en skål, värm grädden i en kastrull på medelvärme, häll grädden över chokladen o vispa till chokladen smält.
Vänd försiktigt ner fyllningen i chokladkrämen och blanda väl.
Montering; skala halvera och skiva päronen i solfjäderform. Värm ugnen till 175. Fördela chokladfyllningen i pajskalet. Lägg ut päronen som solfjädrar i fyllningen och strö över pistaschmandlar. Grädda i ca 30 minuter
Trevligt recept!
SvaraRaderaSjälv funderar jag på att göra en äppelkaka med pepparkakssmet innehåll till fikat....
Det lät spännande!
RaderaMmmumsigt !! Låter jättegott .. duktig du är att baka!!
SvaraRadera:)
Älskar att baka o testa nya recept.
RaderaDet låter helt unikt att kombinera päron och choklad. Häftigt! Lagomt sugen såhär på eftermiddagen... :)
SvaraRaderaTrevlig helg på dig!
Mmm nästan allt med choklad är gott.
RaderaTack det samma.
Oj vad det såg smarrigt ut!!! :)
SvaraRaderaDet var den ;0)
Raderasåg riktigt gott ut!
SvaraRaderaDen skall jag bjuda på imorgon. Spännande!
SvaraRaderaKul, lycka till!
RaderaDregel....
SvaraRaderaLät mums :) kram Diana
SvaraRadera;0)
RaderaKram
Hela Sverige bakar, bakade ju en hel del goda saker igår,
SvaraRaderaDet där med toska paj är nog något som jag vill prova...
Recepten går ju och hitta via hemsidan TV4
görüntülüshow
SvaraRaderaücretli show
VPGOH4
goruntulu show
SvaraRaderaücretli
YCNKİ