tisdag 21 juli 2015

Kalljästa dinkelfrallor

När sommarvädret lyser med sin frånvaro passar det alldeles utmärkt att baka.
Dessa frallor sköter sig näst intill själva.

Till ca 12 st behöver du ( ett tips är att dubbla receptet, eller använda hela jästen och köra receptet x 4).

1/4 paket jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
Ca 6 dl dinkelsikt
Ca 6 1/2 dl vetemjöl

Tips; har du inte dinkelsikt hemma går det bra att bara använda sig av vetemjöl.

Gör så här;
1. Smula ned jästen i en bunke, lös upp den i kallt vatten. Rör i salt och båda mjölsorterna. Arbeta ihop till en smidig deg.

2. Plasta in bunken noga och låt jäsa i kylen över natten eller upp till 24 h.

3. Strö mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Forma till en avlång platt längd. Ca 45x8 cm, och dela tvärs över i sammanlagt 12 bitar. Lägg dem på ett ugnsgaller med bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på högsta värmen 250-300 c. 

4. Sätt in gallret och spraya samtidigt vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Grädda bröden ca 10-12 min eller tills de fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...