torsdag 31 mars 2011

Total lycka!

JAAAAAAAAAA!
Det absolut bästa jag vet förutom min familj och träning är att resa, skulle möjlighet finnas skulle jag göra det jämt.  Så mycket som om jag längtar efter sommar och värme kunde jag inte hålla mig längre, känns som om jag blivit lurad på våren alldeles för länge. Så nu är en vecka till kreta i april bokad och klar. (Ja jag vet att det inte är högsommar värme) men för hoppnings vis varmare än vad vi har här.

Helt plötsligt känns allt fantastiskt! Inte ens min flygrädsla kan störa detta lyckorus.
Ha en underbar kväll.

tisdag 29 mars 2011

Tisdags trött

Jag vet inte vad det är med tisdagar, men jag lyckas aldrig komma igång känns det som. Och när klockan börjar närma sig halv fyra på eftermiddagen och jag inser att det snart är dags för veckans dubbelpass hinner jag både en och två gånger funder på hur i hela världen jag ska fixa det? Men på något kostigt sätt får jag hur mycket energi som helst. På dagens spinning pass slet kunderna så jag blev precis till mig av lycka, det kämpade och gav verkligen järnet. När jag sedan skulle in och tema Body Stepen med underbart duktiga kollegan Emma, var jag så igång att jag nästan glömde bort att vara nervös inför nya releasen. Även den gick bra!!! Och det var HUR kul som helst, jag hade lätt kunnat köra en timma till.
Varför kommer inte denna energi boost under en arbetsdag utan istället går det åt andra hållet? Hävdar fortfarande bestämt att träning på arbetstid skulle gynna arbetsgivaren mer än vad det kostar!

Nu är jag både trött, nöjd och mätt och jag ska bara läsa lite bloggar samt blogga innan jag kryper ned i sängen. För ikväll blir det ingen inlärning av koreografi utan det sparar jag till morgondagen, det jag har kvar är halva BP skivan samt lite FM men som sagt, idag får hjärnan vila.
Till min stora lycka låg två paket och väntade på mig när jag kom hem. Det ena, en tavla jag beställt från Pernilla W´blogg och i det andra Kokböcker. I love it!!



Om man frågar min man skulle han säga att jag för LÄNGE sedan nått gränsen för vad som är normalt att ha i kokboksväg, men nu frågar vi inte honom utan jag får njuta av att bläddra i alldeles nya kok böcker. Hitta massa smarriga recept som måste provlagas/bakas och avnjutas, lovely. Det bästa jag vet är alla härliga bilder som bara lockar till att jag vill prova, där av blev jag grymt besviken av denna bok som knappt innehöll en ända bild.

Borde vara strängt förbjudet när det är en kokbok, jag vill gärna se hur det jag förhoppningsvis ska bli sugen på att laga ska se ut. Nu var det tack och lov så mycket andra bra tips i denna så jag kommer att läsa den.


Fråga nr 17 i 30 dagars utmaningen. Mitt måtto.
Första riktigt enkla fråga att besvara, jag har inget måtto

måndag 28 mars 2011

Hur mycket mer får plats?

Just nu känns det som om hjärnan håller på och kokar över. Att jag trodde jag skulle lära mig Body Step klassen i lördags kväll var ju bara att glömma. Inte en enda låt hann jag med innan jag somnade. Istället fick söndagen gå till att lära sig så mycket som möjligt…kvalitet?! Nja kanske inte, förstår inte att just BS ska ta sådan tid, Men det är väl bara att inse att den gör det, i alla fall för mig. (alla bra tips på hur jag snabbt kan lära mig hela BS skivan är välkomet). Även måndags kvällen gick åt till BS inlärning, men nu tror jag att koreografin sitter till morgondagens klass...vågar jag ens skriva det?


Fråga nr 16 i 30 dagars utmaningen, favoritlivsmedel.,

Jag har funderat länge och väl på vad som skulle kunna vara mitt favorit livsmedel;
Finns det något jag inte klara mig utan? Nej
Finns det något jag äter varje dag, Nej
Men det finns något jag äter nästa varje dag och när jag varit utomlands mer än två veckor börjar jag längta efter det…
Det är något jag är barnsligt förtjust i, nämligen Lätt mjölk!

lördag 26 mars 2011

Träning, vårkänslor och mums

Underbara lördag.

Startade dagen med Body Pump releas med Emma, Emilia och Eva. Vi hade sommar tema och alla förutom jag hade vanliga tränings shorts och träningslinne…. Och när Emma till råga på allt glömde säga att vi hade just sommar tema var det nog många som undrade vad jag var för puckad brud som körde ett styrkepass i klänning och solglasögon. Men men det bjuder jag på =). Gillar verklien nya pump skivan, massa bra både låtar och övning. Ska även tema nu på måndag med Anders så jag ser verkligen fram emot att få köra klassen snart igen




Lite vårkänslor


Kvällens middagsgäster fick tyvärr förhinder så efterrätten bjöd vi in min mans syster med respektive att smaka på. Mums.




Kvällen kommer ägnas åt att bokstavligen TRYCKA in nya Body Stepen.

Ha en bra lördagkväll.  

fredag 25 mars 2011

torsdag 24 mars 2011

Proteinpulver

Snälla hjälp mig reda ut begreppet, proteinpulver. Jag har aldrig själv ätit det och kommer nog aldrig heller att göra det.
När jag läste till kostrådgivare fanns i samma grupp som mig en återförsäljare av kosttillskott och när vi under utbildningen gick igenom olika former av tillskott och så klart olika former av proteinpulver och vad det hade för verkan i kroppen så lyckades inte återförsäljaren övertyga någon om att det var något att ha, inte ens vår lärare som mycket skickligt slog hål på ALLA argument han försökte med. Vi kom fram till att det är mycket bättre att äta bra mat för det räcker mer än väl för kroppen. Det fanns ett preparat som möjligtvis kund rekommenderas om våra kunder absolut propsade på att de måste äta proteinpulver.
Min fundering är då, handlar det inte om att vi konsumenter blir lurade att tro att kroppen behöver äta tillskott i form av proteinpulver, det finns en stor marknad och en hel djungel om man så vill kasta sig in i den och som med mycket annat, någon som tjänar stora pengar på det skapade behovet, eller?


Då tränar jag allra helst.

Jag älskar mina lördagsförmiddags klasser, då är jag utvilad, har hunnit äta en härlig frukost och har massa energi. Bästa tiden på hela veckan! Dessvärre har även min man lyckats komma på att även han är som piggast då och även han vill göra saker ex åka till ”tippen” som här i Linköping har de mest konstiga öppettider man kan tänka sig. Får se vem som vinner nästa termin när det är dags att önska klasser….jag är nu inne på termin tre av lördagsklasser så jag antar att det är jag som får ge vika, men hur kul är det att åka till tippen varje lördagsförmiddag i ett halvår? Måste ju vara mycket bättre att jag får ha pass eller hur?

Ha en underbar dag

tisdag 22 mars 2011

Nu måste det väl ändå vara vår?

Underbara vår + 11 grader (förvisso i solen utanför köksfönstret 06.30 men ÄNDÅ!!!)
Hade jag inte haft dubbelpass ikväll, skulle jag absolut ha snört på mig löparskorna och gett mig ut på en tur. Är riktigt, riktigt sugen på att få springa nu. Tycker det är underbart att se alla människor som är ute och springer nu när solen är tillbaka, de kanske har varit ute hela vintern men då har jag inte varit sugen på löpning och helt enkelt inte sett dem.
Å andra sidan så är 60 min spinning och Body Step inte helt fel heller. Sean är det dags att ta sig hem och lära in nya Body Pump koreografin, hade ju tänkt göra de igår men jag somnade innan 20.00 så det blev ingenting med det.



Fråga 14 i 30 dagars utmaningen Favorit mellis

Är något som verkligen varierar, jag kan äta samma sak i veckor för att sedan inte alls vara sugen på just det, tror även att det är lite säsongsbaserat. Just nu är favoriten havregrynsgröt med kanel, blåbär och hallon, mjölk och en liten skvätt vaniljyoghurt. Jag kan äta det frukost, lunch, middag och mellis, anytime och jag fullkomligt älskar det. Har jag inte blåbär och hallon hemma, skivar jag i den färska frukt som finns.

En annan sak som jag den senaste veckan blivit helt besatt av är salt lakrits, jag har aldrig någonsin varit i behov av det innan eller känt något sug av det förrän nu, helt galet. Undrar vad min kropp har för brist som akut kom på att den behövde salt lakrits? Missförstå mig rätt, jag menar inte att detta är något mellis utan bara MÅSTE när som under dygnet. I vanliga fall brukar dessa akuta ”måste ha” attacker gå över när jag ger kroppen det den vill ha, men detta verkar vara ett ostillat begär.


söndag 20 mars 2011

Mitt bästa kosttips

Härliga söndag!
Efter en lång frukostbuffé med familjen blev det en långpromenad i det underbara vårvädret, även då med hela familjen. Och som alltid på söndags eftermiddagen är det dags för babysim. Så promenad och babysim fick bli dagens träning, inte pulshöjande på något sätt men underbart på alla sätt och vis.
Vårtecken utanför köksfönstret.


Dagens fråga är Mitt bästa kosttips. Detta är ett ämne jag verkligen brinner för och har hur mycket bra tips som helst men om jag för en gångs skull ska välja ett skulle jag säga. SNÄLLA sluta följa alla konstiga dieter, fundera på vilken gång i ordningen du hoppar på en ny, eller samma diet? För det mesta så går man ned i vikt av alla dieter, MEN hur kommer det sig att det inte funkar i längden? Och har man riktig otur kanske det till och med tillkommit ett kilo eller två efter avslutad diet.
Boka istället tid hos en kostrådgivare som kan lära dig äta och tänka rätt kring kost.
Jag är utbildad kostrådgivare och är du intresserad av att få hjälp hör av dig till mig på karro1977@yahoo.se

lördag 19 mars 2011

Leverans 3-6 veckor

Fråga nr 12 i 30 dagars utmaningen Favoritidrott
Löpning gillar jag själv att utöva, men frågan kanske även inkluderar vad jag gilla att titta på?!?
Tittar mycket sällan på idrott på tv och ju äldre jag blir desto mindra av den varan, det enda jag fortfarande klarar av att titta på en är landskamper i fotboll. VM eller EM OM Sverige är med så klart, skidor OM Sverige är med eller friidrott OM Sverige är med och har chans till medalj, annars kan det kvitta. Favoriten av dessa är nog ändå fotboll och då herr.
Jag somnade visst innan halv nio i går kväll, så det tänkte bloggandet uteblev helt.
Idag har det varit full fart, först spinning och Body Pump och sedan release på FM klassen. Jag tycker att nya FM modulen är så mycket bättre än förra, mer flyt, bättre och effektivare övningar som kunderna mycket lättare hittar och bra puls toppar. Riktig favorit klass just nu.
Jag har precis lyckats lura tillbaka min man till gymmet efter över ett års uppehåll och idag var andra gången denna vecka han körde FM klassen och tycker den är super, bra gjort för en två meter lång fd basket spelare…. Efter träningen fick vi lunch hos svärmor som även passat vår prins under träningen. Därefter bar det av till lite möbel affärer, letar soffbord till en av soffgrupperna i vardagsrummet när vi väl hittade ett (som vi, hur vi nu kunde tro att vi kunde få med oss direkt) hade en leverans tid på 3-6 veckor?!?!? Ska de både hugga ned träden och snickra ihop bordet? Jag kunde nog gjort det snabbare själv!
Ha en härlig lördagskväll!

torsdag 17 mars 2011

Spinning

11. Favoritkonditionsträning

Det är visst en omöjlighet för mig att välja ett alternativ under denna 30 dagars utmaning, och så även idag för jag har tre! Utan inbördes ordning, löpning, Body Step och spinning är de konditions former jag gillar bäst just nu ( och de senaste fyra åren).

En sak som slog mig under mitt 75 minuters spinning pass i går kväll är, varför kommer det kunder som under ett helt pass lägger på så pass tungt att de knappt klara att trampa runt vilket resulterar i att pulsen sjunker och själva idén med spinning försvinner.
För ungefär 10 år sedan hade jag vecka efter vecka på varje pass två tjejer som alltid satt längst fram och vred på helt galet mycket belastning, de kunde knappt trampa runt pedalerna och resultaten uteblev.. Jag försökte så gott jag kunde förklara tanken med upplägget jag hade på klassen, samt själva tanken med spinning = konditions träning, men inget bet på dem.  Det finns ju hur mycket bra övningar i gymmet som helst om man vill träna upp benstyrkan/ volymen på benen (jag var lika orolig varje klass att de skulle skada sig). Så där höll det på vecka efter vecka tills en av tjejerna flyttade till Stockholm och utbildade sig till spinning instruktör… när hon hade instruerat ett tag var hon tillbaka på min klass i Linköping och kom fram och pratade med mig efter klassen. Vi skrattade gott åt minnet av hennes spinning tid hos oss och hon sa att hon skämdes över att hon inte förstått bättre, slösat bort alla dessa år i spinning salen när hon kunde ha fått ut så mycket mer av träningen än att försöka lägga på så tungt som möjligt, till vilken nytta?!? Jag har inget bra svar på det, inte heller varför några bara trampar luft under 60 min? Har man valt att gå och träna ska man inte passa på att göra det bästa av det? Kroppen är gjord för att röra på sig, hjärtat behöver få sig en utmaning, att svettas och bli trött hör till, sedan säger jag ingen ting om man tar det lite lugnare under någon låt, man kan ju inte ligga på topp hela klassen och alla har bättre och sämre dagar så klart, =).

onsdag 16 mars 2011

Då mår jag som bäst


Idag var det återigen dags för lunch klass, Booty och Core. Men nu efteråt är jag inte lika euforisk. Jag tror att dubbelpasset igår med release av nya FM klassen var mer än vad min kropp klarar just nu, för jösses vad ont jag har i HELA kroppen. Benen som redan var stumma har inte hunnit återhämtat sig sedan vilan i torsdags (och nej allt jag skrivit om vila har jag absolut inte glömt) men när man jobbar som instruktör händer det mer ofta än sällan att man hoppar in och tar extraklasser för att någon kollega behöver hjälp. Då känner i alla fall jag att ett par stumma ben inte är en ursäkt för att inte ta passet. Kvällens 75 minuter klass kommer gå på ren vilja.

Då mår jag som bäst! Nr 10

Sommar, semester, sol en helt oplanerad dag som precis startat och jag är hemkommen från en morgon jogg på stranden. Jag möts i dörren av en nyvaken liten prins som kastar sig om halsen på mig och med ett leende ropar mamma. Kunna sitta ute och äta en härlig långfrukost med familj och härliga vänner under en värmande förmiddags sol, för att sedan avnjuta en dag utomhus som avslutas med grillning och massa goda tillbehör ÅÅÅÅÅÅ vad jag längtar till sommar, det känns i hela kroppen hur mycket jag behöver det NU.







tisdag 15 mars 2011

Aj aj aj mina ben

Söndagens Body Pump kvartal har satt sina spå i min kropp eller rättare sagt i mina ben. Pumpen jag kör denna termin innehåller ingen av ben låtarna då jag startar klassen med 30 min spinning. Jag kan säga att det känns idag och det kändes ännu mer igår då jag körde en 60 min spinning klass. Jag var näst intill stum i benen, men klassen var så fantastiskt kul att köra och det var sådant drag på deltagarna så det vara bara att bita ihop och köra på. Kvällens release i Functional moves som följs av en timma body step lär nog också kännas i benen. Men det är väl som det ska vara.


Mina inspirations källor nr 9 i 30 dagars utmaningen.

Familj, vänner, kollegor på gymmet, alla kunder som vecka efter vecka kommer på mina klasser.
När jag åker på konvent eller går på andras klasser förväntar jag mig inspiration på ett eller annat sätt.

Jag tycker att Fredrik Sjöberg är en helt fantastisk instruktör, lika så Magnus Ringberg, Emma Johansson, Ulrika Olsson och Nils Toring alla är de otroligt karismatiska på olika sätt och jag kan plocka godbitarna från alla.

söndag 13 mars 2011

Allvar

I morgon ska jag ringa ett samtal jag alltför länge väntat med. Förra året fick min mamma, hennes två systrar och min tre år yngre kusin beskedet bröstcancer. I förra veckan kom en forskar grupp på att vår släkt har det i generna efter x antal undersökningar och provtagningar och de vill gärna forska på oss tjejer i släkten.  Så klart jätte skönt att det upptäcktes i tid på alla och jätte bra att de ska kolla oss andra, men självklart är jag livrädd för att få ett dåligt besked!!! Men bättre att jag tar tag i det nu än väntar för länge.


Favorit mat nr 8 i 30 dagars utmaningen

Måste bara börja med att säga att jag är grymt besviken över att Danny kom tvåa, han var värd att vinna!

En önske dag med bara favorit mat, startar på ett hotell med hotell Frukost så klart.
Färsk frukt i massor, nybakat bröd, pålägg av alla dess slag, yoghurt, hemmagjord musli, smoothie, pannkakor.



Mellis
Färsk frukt



Lunch stekta nudlar med tigerräkor eller kyckling





Mellis
Omelett med svamp, paprika, tomat, lök och ost

Middag
Förrätt; ciabatta med räkor
Huvudrätt; Hummer
Efterätt;  kladdkaka med center




lördag 12 mars 2011

Tillbaka i tränings salen

Häligt att vara tillbaka i träningssalen igen, och lördag förmiddag är min absoluta favorit dag för träning. Jag är pigg har massa energi och när jag sedan är färdig tränad är hela dagen kvar. Hoppas nu bara jag får hålla mig frisk lite längre än tre dagar i sträck.
Som vanligt lördag förmiddag startade jag med 30 min spinn följt av 45 min BP: Sedan var det dags att filma min FM klass, tack snälla Åsa som hjälpte mig med kameran och kollade till då och då så att jag inte försvunnit ur bild. Vet inte om jag är helt nöjd med resultatet, blir man någonsin det? men jag vill absolut inte titta och skickar in det som det är. Tror aldrig att jag skulle bli helt nöjd då det hela tiden finns saker jag kan förbättra, och som vanligt när i alla fall jag filmar så brukar det gå som sämst. Jag säger massa konstiga saker som jag aldrig skulle sagt i vanliga fall osv., men men nu är det gjort. Nästa vecka på tisdag och lördag är det dags för releaser av modul 8. Jag tittade på dvd´n som hastigast i dag och oj vad mycket roliga övningar och vad träningsverk klassen kommer ge.
I morgon är det dags för kvartalsutbildning i Body Pump. På campushallen i Linköping närmare bestämt, har hört ryktesvägen att det ska vara en grym release, så det ser jag verkligen fram emot.
Kvällens middag bestod av häng mörad oxfilé, smördegsinbakad potatis med kantareller, senaps crème samt savojkåls sallad med knaperstekt bacon . Mums Och nu mello.


Gårdagens pizza såg ju kanske inte riktigt ut som den på bilden i gårdagens inlägg, MEN så god och det är väl huvudsaken.



Favorit övning!
Jag har funderat och tror nog att både axlar och mage kan ligga väldigt bra till och då spelar det absolut ingen roll vad det är för övning, bara det är rätt muskelgrupp som tränas.

fredag 11 mars 2011

Härlig fredag

Mål med träning
Just nu eller rättare sagt denna termin har jag inget särskilt mål med träningen förutom att ta tag i min löpning och hitta tillbaka till den underbara känsla som ett riktigt härligt löppass medför.
Som instruktör upplever jag att träningen är så självklar i min vardag och så länge jag får vara frisk och skadefri så är jag otroligt tacksam. Mycket av min träning har ju som mål att jag ska orka, vara pigg, glad och stark i kroppen men även att hela tiden utvecklas som instruktör, lära nya saker och som sagt hela tiden bli bättre.

Fredagar är som vanligt lediga dagar och när vi kom ned i köket denna underbara vårdag så kunde jag inte hålla mig från att gå ut, men jösses så kallt det var. Den blå himlen lurade mig och även om jag försökte hitta lite lä i solen så lyckade det ändå blåsa storm där. Sonen som även han varit sjuk från och till alldeles för länge (tror att vi smittar varandra hela tiden) gav upp redan vid kl 10 och somnade i vagnen. Hela två timmar tidigare än vad han brukar, då är man trött. Och medans han sover passade jag på att göra nytt spinning pass till morgondagens 30 min spinn. Tänkte göra passet lite mello inspirerat dagen till ära men ju mer jag lyssnar på skivan desto mindre gillade jag låtarna, kan bara hitta en låt som jag gillar, Dannys så klart
Ska försöka mig på hemmagjord pizza ikväll, ser de något så när aptitliga ut kan det bli en bild men jag lovar inget. Hittade ett riktigt sammarigt recept i allt om mat som jag bara måste prova.

Så här ska det se ut.

Bad även min man köpa hem lite surdegsbröd från det nya bageriet i stan, vilket jag gjort i en veckas tid nu. Så jag har ingen större förhoppning om att det kommer hända idag heller =)

torsdag 10 mars 2011

Hur tänkte du nu?

Så var det dags igen.
Hade mina onda aningar i går kväll när en bekant känsla dök upp i halsen och mycket riktigt under natten har någon proppat halsen full av taggtråd, helt i onödan. Jag har ju precis lyckats få bort den och börjat njuta av att kunna träna och känna mig stark igen. Planen för dagen var löpning men det är ju bara att glömma, då jag vill vara frisk till mina klasser på lördag med tanke på att det är dags att filma Functional Moves klassen, och då vill jag ju vara så pigg som möjligt så klart.

Jag blir på så fantastiskt dåligt humör när jag inte är helt frisk, och när jag efter lunch går från stan till jobbet hinner jag bli riktigt uppretad (just nu kommer jag inte ens ihåg anledningen),men summan av det hela är att jag måste bli bättre på att säga ifrån och inte bara, ja tack, det fixar jag, inga problem jag löser det, till allt även fast jag absolut inte har lust eller kan.
Och nu kommer det, detta är VERKLIGEN INTE JAG. Precis vid ingången till mitt jobb sitter det en STOR skylt om att rökning är förbjuden, det är helt omöjligt att missa den. Ca 10 steg därifrån finns en rök plats. Jag tror att det kan vara 20 gången jag ser samma kvinna gå fram och tillbaka framför förbuds skylten, alltid rökandes. Tyst för mig själv tänker jag säg inget, säg inget säg inget. Men när jag passerar henne och hon blåser ut röken rakt i ansiktet på mig fullkomligt exploderade jag. Jag visade klart och tydligt att detta INTE är ok samt var hon ska ta vägen, blev nästa rädd för mig själv över reaktionen men någon gång får det vara nog. Jag är så trött på alla som röker överallt i tid och otid och som över huvud taget inte verkar reflektera över att vi som inte röker INTE uppskattar att få röken utblåst i ansiktet. Hur tänker man?
Som sagt, lätt irriterad vid sjukdom är bara förnamnet.

Fråga nr 5 i 30 dagars utmaningen
Favorit muskel måste vara hjärtat, känns inte som om det skulle bli så mycket fysisk aktivitet om inte hjärt muskeln fungerade…


onsdag 9 mars 2011

Underbar träningsdag

Så var det dags igen att bege sig till gymmet för lunch klass Booty och Core. Då jag delar klassen med en kollega (för att inte varje onsdag behöva ta alltför lång lunch från jobbet) resulterade det i att jag har haft ett uppehåll på två veckor ifrån Bootyn och vad händer då? Jo under passets gång hinner mina ben med att få träningsverk, det tackar jag för. Hade jag fått välja hade den gärna fått komma efter men nu fick jag ju inte göra det, så det vara bara att fortsätta peppa kunderna och köra på! Hur som så var det näst intill fullsatt, underbart och helt galet för att vara en lunchklass, lovet it. Halvtimman efter var det dags för Core så då fick mina ben vila sig.
 På väg tillbaka mot jobbet bestämde jag mig för att promenera bort träningsverken, vilket hjälpte. Samtidigt som jag fick njuta av det underbara vårvädret. Väl tillbaka på jobbet är jag som en ny människa med massa kraft och energi. Får nog bli fler lunch pass till hösten….
Men träningsdagen var inte till ända med lunchträningen utan 75 min spinning väntade på kvällen med massa träningssugna kunder. Jag blir så imponerad av alla duktiga kunder som sliter och kämpar, vet precis hur jobbigt de har det. Kan säga att redan under uppvärmningen gjorde sig träningsverken påmind, men vad gjorde det? Det hindrar ju inte från att ta i utan istället blev jag ännu mer peppad.

Dagens fråga nr 4  I min träningsväska, träningskläder, skivor, borste. Det mesta jag behöver har jag redan på gymmet så det är kläder och skivor som växlas mellan klasserna. Väskan kommer så klart från Röhnisch.

tisdag 8 mars 2011

30 dagarsutmaningen 3 Ett fint träningsminne

Oj oj oj, jag har tänkt och tänkt och tänkt och kan inte komma på ETT fint tränings minne då alla upplevelser har sin egen tjusning.

Härlig morgon jogg på stranden i Thailand

Målgången vid Vätternrundan eller alla andra lopp jag deltagit i

De gånger då ALLT stämmer under en klass

Alla härliga konvent med fantastiska instruktörer som levererar så mycket energi och träningsglädje

Tränings och tävlingsrundorna med laget i San Diego


Dagens träning
Ett mindre bra minne var är kvällens pass. Laddade med ny musik igår och gick hela dagen och var supersugen på att få köra passet. När jag sätter in skivan på gymmet kommer inget ljud!!! Jag brukar ALLTID lyssna på skivan hemma, just för att detta inte ska hända. Hade pracis inlett med att berätta om att det var ny klass och vad vi skulle ta oss igenom, men icke. Vilken miss, som jag så lätt hade kunnat unvika grrrrr. Gissa om jag längtar till näsa spinning klass? Några satannade kvar efter och sa att det var ett grymt pass, tack killar, just idag behövde jag verkligen göra det. Det bästa av allt är att jag lär av mina misstag, detta kommer ALDRIG hända igen!

måndag 7 mars 2011

30 dagars utmaningen. 2 I mina öron när jag tränar

Det beror lite på vad jag tränar.
Löptränar jag vill jag inte lyssna på någon musik, jag tycker att det är så mentalt avslappnande att bara springa och släppa tankarna fria.
Går jag däremot på pass eller har pass själv vill jag ha musik med tryck i, som jag blir peppad av att kunna ta i ännu mer än vad jag trodde att jag skulle fixa. Sedan vad det är för typ av musik spelar mindre roll, bara den är bra! Just nu försöker jag sätta ihop ett nytt spinning pass till i morgon...
Samtidigt som jag har satt " in the club" med Danny på repeat... är det Mello på lördag så är det och danssugen blir jag av låten till och med en måndagskväll!!!


Kom i natt på att jag visst förträngt 10 år av en idrott jag sysslade med, nämligen ridsport! Så kan det vara.
 

söndag 6 mars 2011

30 dagars utmaning

Dagens träning består av att titta på vasaloppet, sittandes, liggandes ja det som är bekvämast för tillfället. varje gång jag ser det på tv blir jag stolt över att jag själv klart mig igenom två Vasalopp, samtidigt som jag ABSOLUT inte känner något sug för att göra det igen. Finns så mycket annan träning som är rolig och då är det ju bättre att jag ägnar mig åt den istället.

Hittade nedanstående utmaning på Miss Agdas blogg http://missagda.se/. Jätte kul idé och den tänkte jag följa under 30 dagar med start idag så klart


1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…


1. Min idrottsbakgrund

När jag var 8-11 var jag en av de snabbaste tjejerna i länet på kortdistans, dessvärre var jag SÅ blyg så att jag tyckte det var fruktansvärt att tävla och dess utom komma först i mål, såååå pinsamt med all uppmärksamhet. Så det blev inte många tävlingar för min del, konstigt det där borde ju ha varit en drivkraft istället men icke. För mig var det så självklart att vara snabbast så jag förstod aldrig vitsen med att tävla om det. DUMT tycker jag idag men men lite sent att ångra. Hade en blygsam handbollskarriär mellan 10-12 år, tunn som en pinne flög jag som en vante så fort någon snuddade vid mig och jag kan inte minnas att jag någonsin gjorde mål, ingen idrott jag saknar, tror att jag började med det för att alla andra spelade handboll.
Men någon stans där hittade jag långdistans löpning. Att ensam få ge sig ut i skogen och bara springa och springa och springa, jag kunde mala på hur länge som helst och fullkomligt älskade det. Jag tycker träningsformen är så enkel och man kan utöva den var som helst och när som helst (nästan i alla fall).
När jag var 14-15 år klev jag in på mitt första aerobic pass och jag blev helt såld. 16 år gammal frågade gymmets ägare om jag ville utbilda mig till instruktör och SJÄLVKLART ville jag det. Aerobic, step och spinning började jag instruera direkt. Jag tycker det är helt fantastiskt att jag tycker det är precis lika kul idag och jag hoppas att jag kommer tycka det MÅNGA år framöver. Under årens lopp har det blivit en hel del löptävlingar och fler kommer det att bli samt en svens klassiker, men det räcker det att ha gjort en gång för mig.

Ha en underbar söndag i vårsolen

lördag 5 mars 2011

Äntligen dags för träning

Så var det ÄNTLIGEN dags att återigen få träna, som jag har längtat. Förmiddagen inleddes med 75min spinn/pump,passet var överfullt så jag gav min instruktörs cykel till en kund, som blev super glad. Om man som kund har tagit sig till gymmet för att träna o så är passet helt plötsligt full trots att man har en plats, så skulle i alla fall ja bli jätte besviken om ja inte fick träna, så för mig är det en självklarhet att kunden får ta min cykel. Sedan var det dags för 45 min pump.... Jag trodde att jag skulle behöva lägga mig ner på golvet o gråta. Varenda muskel i kroppen skrek sluta och min hals började åter igen göra sig påmind...grrrrrrrrrr.
Jag överlevde klassen, hann trycka i mig en banan innan det var dags för nästa klass, functional moves. Helt plötsligt fick jag hur mycket kraft som helst och blev super pigg, hur nu det gick till, men det är bara att tacka och ta emot.

Tur att eftermiddagen/kvällen inte innefattade mer planer än middag med familjen, svärmor och min mans syster med familj.

I morgon bli det åter igen vila, sedan räknar jag med att vara helt återställd inför nästa veckas planerade träning.
Önskar er alla en härlig lördags kväll.

fredag 4 mars 2011

Kan varmt rekomendera

Ju mer jag använder dem, desto mer älskar jag dem. Jag pratar förstås om Röhnisch, Siri Tihgts.
Siri Tights - Anti Shake

De sitter precis så bra som ett par träningsbrallor ska göra, följsamma i varje rörelse och sitter precis lika bra efter x antal knäböj som innan, utan att jag behöver rätta till dem, eller vara rädd att rumpan ska hitta ut. Så ska du köpa ett par brallor i vår så kan jag varmt rekommendera dessa.

Lovade ju även bild på gårdagens shopping på The Body Shop

torsdag 3 mars 2011

Härlig lunch

I dag passade jag på att luncha med min man på stan, älskar att få lite miljöombyte under dagen och se något annat än mitt kontor och även få lite frisk luft. Vi bestämde oss för att gå till mitt favorit fik Waynes, förutom Starbucks (som tyvärr inte finns i Linköping) så tycker jag att Waynes har det absolut godaste kaffet och supertrevlig personal. Kan inte heller hålla mig från att äta deras kantarell och västerbottenost toast, så fantastiskt god!



Det var inte så halt som jag hade trott och där av hann jag med en sväng in på The Body Shop innan det var dags för lunch. Idag har de medlems dag, och man fick 20 % på en vara, handlade man något fick man även en lite gåva. Jag vet inte om det kallas lättlurad men jag kunder inte hålla mig från att handla. När det var dags att betala informerade kassörskan mig om att köpte jag något för ytterligare 50 kr fick jag en STOR dusch tvål… gissa om jag gjorde det? Självklart och utan att blinka, måste nog bli bättre på att säga nej. Eller så är det min brist på träning som tar sig uttryck i shopping behov istället. (tänkte att jag skulle visa bild men den kommer i morgon då min man glömde varorna på jobbet...)

Kvällens aktiviteter blir åter igen lugna, middag och mys med familjen. Inte helt fel det heller men med lite träning inkluderad hade kvällen varit perfekt!

onsdag 2 mars 2011

Vad jag längtar

Jag hade lyckats hitta en vikarie till mitt spinning pass igår kväll, då jag fortfarande inte kände mig helt ok, ont i halsen och feber = ingen träning. Men när min vikarie hörde av sig under eftermiddagen och sa att hon också var sjuk så bestämde jag mig ändå för att ta passet. Jag kände att det var för sent för att ställa in det. Vid några fåtal tillfällen har spinning klassen varit så överbokad att jag har behövt ge min cykel till en kund och då fått instruerar ståendes på golvet. Därför tänkte jag att jag faktiskt kunde göra så igår också. ALLT är bättre än att ställa in. Sagt och gjort, jag förklarade situationen för kunderna och jag hoppas och tror att det kände att det var ok? I vilket fall kämpade de på riktigt bra och de fick ju faktiskt träna.

Men så frustrerande det var att stå på golvet… Jag började med att sätta mig på cykeln men insåg direkt att jag inte kunde hålla mig från att cykla så det var bara att kliva av.
Vad jag längtar efter att få träna!!! Kvällens 75 min spinning tar en annan kollega, tack snälla för hjälpen. Nu hoppas jag verkligen att jag är ok till mitt dubbelpass på lördag, annars får jag väl börja klättra på väggarna hemma eller något. Är man van att träna blir i alla fall jag superfrustrerad och rastlös när jag har varit borta från träning alldeles för länge. Längtar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...