måndag 31 januari 2011

The Nike Blast 2011

Två härliga dagar på Nike konventet är tillända och jag är super inspirerad och vill bara köra STEP…step...step
Jag är super taggad

Lördagens första klass var en step med duktiga duktiga Steve Boedt,
Sedan var det dags att ÄNTLIGEN få lite spinning inspiration av, Ragnhild Lien. Jag vet inte riktigt vad som hände men efter att ha tittat en gång i minut på klockan från start så bestämde jag mig att lämna passet efter 30 min, det är verkligen inget jag brukar göra. Jag kommer inte ens ihåg vad det var som var så dåligt med passet. Måste även tillägga att jag inte heller är ett fan av cyklarna som används vid konventet...det finns betydligt bättre

Eftermiddagen bjöd bland annat på step med Maria Olofsson. Så bra pass och så duktig tjej, var precis lycklig hela passet igenom.


Dagen avslutade jag med Functional Moves och Magnus Ringberg, det kunde inte ha blivit en bättre avslutning på dagen.


Sedan bar det av tillhotellet och en efterlängtad middag, kanske inte världens nyttigaste med gott var det.
Club sandwich a la Scandic Alvik

Dag två
Startade med en härlig frukostbuffé, det var nästan så att jag kunde ha hängt kvar där hela förmiddagen på grund av den supergoda fruktsalladen.


Morgonens första klass var NIKE FREE med Johanna Andersson.  Jätteduktig tjej och säkert ett jätte jobbigt pass om man hade fått plats, men var jag än satte ned foten lyckades jag trampa på någon          =( verkligen ledsen för det, men många många ställde sig tillslut längs med väggen för att titta och jag tror inte enbart det var för att de var trötta, utan precis som jag hade de tröttnat att på att trampa på andra eller bli trampad på. Lite ris till de som anordnar Nike, har man väl kommit med på klassen vill man ju gärna ta ut sig och kunna träna istället för att fokusera på att inte trampa på någon.

Näst på schemat var två spinning pass
Heavy Heaven med Anette Rusten Hertzman och Wild Honey pie med Andreas Wester!!! Tack för två helt fantastiska timmar med massa spinninglädje och inspiration. Genomtänkt och riktigt riktigt bra jag bugar och bockar.
Mitt sista pass för dagen var Step Move med Emma Johansson. Det var nog höjdpunkten på hela konventet SÅ bra klass, SÅ duktig tjej. You go girl!


Snygga och fram för allt sköna Nike skor som ingick i konvent priset.

Jätte fina Nike kläder i Nike shopen  

Trött och nöjd efter en härlig och inspirerande träningshelg.
Tack Jennifer och Evis för härligt sällskap!

fredag 28 januari 2011

The Nike Blast

Vad jag längtar tills i morgon, två fullspäckade dagar med träning, träning och massa inspiration.
Jag tänker så klart på årets Nike konvent, jag älskar allt med det, stämningen som nästan kokar i salarna där alla träningssugna, förväntansfulla deltagare bara väntar på att få komma igång, inspireras och träna tillsammans.
Jag har varit på alla Nike konvent förutom ett och de första åren tränade jag som en tok under två dagar, vilket resulterade i att jag var helt slut veckan efter. Med åren har jag blivit lite klokare och inser att jag faktiskt inte behöver gå på precis alla klasser, utan någon föreläsning eller bara vila en timma funkar faktiskt också bra.
Det är första gången jag är ifrån min son under så lång tid, gissa hur dåligt samvete jag har… kommer nog alltid ha dåligt samvete när jag inte prioriterar honom i första hand, samtidigt får ju min prins massa kvalitets tid med pappa. I vilket fall är jag ledig både fredag och måndagen efter, allt för att stilla mitt dåliga samvete och få umgås med mitt bästa!

onsdag 26 januari 2011

Träning på arbetstid

Idag var det dags för lunchträning, Booty och Core. Så roligt att det är så mycket människor som kommer på lunch klasser. Jag blir så imponerad av att man prioriterar sin hälsa. Och så pigg man blir efteråt, massa kraft till eftermiddagens arbete. Vilken skillnad det är från att gå från möte till möte och däremellan landa några minuter vid datorn. Orken och energin brukar räcka precis till lunch men nu efter lunch klassen orkar jag hela eftermiddagen och är super pigg. Tänk om fler arbetsgivare skulle förstå nyttan och vinsten med att låta sin personal få röra på sig under arbetstid och inte ”bara” tycka att det räcker med friskvårdspeng. Jag tror att många skulle orka och prestera betydlig bättre, även bli effektivare under arbetsdagen. Undra om eller när majoriteten av svenska företag kommer dit någon gång? Jag hoppas verkligen det. Någon smart högt uppsatt person bör väl snart se vinsten med det hela, och se till att det sker en förändring i inställningen kring träning på arbetstid i stället för att bara se det som en kostnad. Eller hoppas jag på för mycket? Jag vet i alla fall hur jag skulle göra om jag hade en ledande position. Två timmars träning i veckan på arbetstid samt friskvårdspeng.
Alltid lika avkopplande med vatten

tisdag 25 januari 2011

Kanske ska göra om passet ändå...

Missförstå mig rätt nu, jag ÄLSKAR mitt jobb som instruktör, men i perioder känns det inte som att jag gör annat än att lära in ny koreografi eller fixa nya spinning skivor och när allt väl sitter, så är det dags att börja om igen. Är just nu i slutet av en inlärningsperiod, vilket ser ut enligt följande. Jobbar (på ordinarie arbete) går och kör klass kommer hem runt 19 tiden då jag hinner spendera värdefull tid med min son (möjligtvis säga hej till min man, att han fortfarande står ut med mig är ett under) så fort sonen somnat äter jag och sedan tillbringar jag tiden fram till läggdags förberedandes någon klass. Så här ser det periodvis ut under hela året.
Allt slit är det ju ändå värt när jag får köra klasser,  då är den tiden som bortglömd. Idag började jag träningskvällen med 60 min spinning, en kollega var med på klassen, vilket jag alltid brukar tycka är kul, MEN när man som kollega är med på en klass och inte säger något sätter det igång massa tankar om hur dåligt passet förmodligen var (jag var inte helt tillfreds med upplägget) där av tror jag ju ingen annan gillade det heller. Så rolig man är! Direkt efter spinningen hade jag en underbar timma med Body Step, ÄLSKAR den klassen. När jag sedan kom upp till repan sa en av de gulliga receptionisterna att jag fått beröm för min spinning klass, ändå kan jag inte släppa kollegans val av att inte kommentera passet…. Kanske ska titta på ett nytt upplägg efter att jag lärt mig coren ikväll
Min prins

söndag 23 januari 2011

Träningsverk

Vaknade med en grym träningsverk i rumpa/lår. I vanliga fall brukar jag tycka att träningsverk är ganska så härligt men jag tror att jag tar tillbaka det idag. Om man knappt inte kan ta sig ur sängen utan att ge ifrån sig ett vrål av smärta kan jag faktiskt vara utan den. Tur att jag är träningsfri idag, bara lite babysim och shopping på maxi men det ska väl inte vara några problem.
Har precis avnjutit en härlig frukostbuffé bestående av amerikanska pannkakor, hallon & blåbärs smoothie, nybakade scones, ägg och kaffe. Mums. Till lunch skulle jag vilja ha standardlunchen vi åt i Thailand,


av någon anledning känns det inte lika lockande att äta samma sak hemma i köket tittandes ut på snön som fortfarande ligger kvar utanför fönstret.

lördag 22 januari 2011

På G igen

Gårdagens klasser var nog bland det tuffaste jag varit med om. Jag mådde grymt illa innan klasserna (förmodligen för att jag inte fått i mig så mycket näring) och efter första passet 30 min Booty hade jag redan träningsverk i benen och då återstod en timma Body Pump. Jag vet inte om det var vilja som tog mig igenom klassen, men på något konstigt sätt gick det. Inte att rekommendera men nu är det gjort!
Gårdagen bidrog så klart till att jag var lite fundersam till hur dagens klasser skulle gå. 75 min spinn/BP följt av Functional Moves. Det gick SÅ bra, jag hade massa kraft och energi och riktigt njöt under båda passen, super kul och helt galet överfulla klasser. Detta är nog bästa tiden på året i träningssalen som är överfull av träningssugna deltagare. I love it:
I veckan kom ett lass med härliga vår kläder från Röhnisch

Kolla in den snygga detaljen med Röhnisch logga

fredag 21 januari 2011

ÄNTLIGEN

Äntligen är det dags att få köra klasser igen!!! Ikväll blir det 30 min booty följt av Body pump.
 Jag är lite nervös hur jag ska klara det då veckans magsjuke kost endast bestått av nyponsoppa och knäckebröd, men med lite vilja räknar jag med att det går. När jag kommer hem tänkte jag att jag skulle sätta ihop morgondagens spinning klass samt öva inför Functional Moves klassen som för min del blev framflyttad till i morgon då jag inte kom ur sängen i tisdags. TACK Helena och Suss som hjälpte mig och genomförde en superbra klass.
Jag hade hoppats få massa musikinspiration till spinning klasserna under julledigheten, men inte det inte. Någon som har något bra musikförslag som man blir precis tog taggad av och vill ta i hur mycket som helst? Allt är välkommet!

söndag 16 januari 2011

Magsjuka

Jag hade planerat att gå på premiären av lindas body jam klass ikväll, med med två magsjuka killar hemma, gör jag nog bäst i att stanna hemma och ta hand om dem. Får bli nästa söndag istället. Är jag hemma har jag ju även chansen att lära mig ytterligare en body step låt, alltid något.
Hur länge sitter jetlagen i? Vaknade vid halv fem i morse och var hur pigg som helst, och just nu vill jag bara sova. Blir en spännande dag på jobbet i morgon.

Röhnisch

Inför varje termin är jag alltid lika sugen på nya träningskläder, kolla in Röhnisch hemsida.
http://www.rohnisch.se/ Där hittar du perfekta träningskläder för våren/sommaren 2011.
Mina favoriter än så länge är
Rö Micro Racerback

Lynn Pixel Racerback



Siri 7/8 Zip Tights - Anti Shake


lördag 15 januari 2011

Hemma igen

Hur fort går egentligen två veckor? Alldeles för fort när man har roligt i alla fall. Och alltid när jag åker utomlands vinter tid hoppas jag att det hunnit bli vår hemma... Men inte denna gång heller. Får nog ta och sluta med de önskningarna snart. Hade helt glömt hur kallt fyra minus är, brrrrrrrrrrrrr
Just nu försöker jag trycka in 12 låtar body step till på tisdag, i vanliga fall brukar det ta ca två veckor.... Kanske får vara glad om jag lär mig fyra stycken, att det ska vara så svårt, någon som har något bra tips?

tisdag 11 januari 2011

Perfekt löpning

Ibland stämmer allt, jag hade inte planerat att springa men efter att ha vridit mig i sängen en gång för mycket och resten av familjen fortfarande sov, kände jag att jag lika gärna kunde gå ut och springa lite. Vilken lycka, solen var precis på väg upp över bergen, varma vindar och pigga ben, resulterade i ett tempo pass. Kändes hur bra som helst. När jag kom tillbaka till hotellet hade familjen precis vaknat, och efter en snabb dusch var det dags för frukost buffé. Dagen fortsatte med ryggmassage och pedikyr på stranden. Efter lunch började det mulna på, så då bar det av till patong, en helt galen stad som jag är glad att jag inte bor i!
Hoppas på sol i morgon, har varit lite dåligt med det de sista dagarna.

lördag 8 januari 2011

Trög morgon jogg

Tredje morgon joggen på stranden var inte alls lika behaglig som de två föregående, benen var tunga och kroppen trött. Kan kanske bero på att det är första gången på över 2 1/2 år som jag springer... Förutom jag var det några andra som sprang i sand kanten men till största del möttes jag av enorma + 60 åriga mÄn, hållandes för dem alldeles för unga thailändska tjejer. jag älskar Thailand men detta har jag mycket svårt för att se och tycka är ok! När jag kom åter till hotellet hörde jag min son långt innan jag kommit upp till vårat våningsplan, super ledsen och trodde nog inte att mamma skulle återvända, längtar tills denna fas är över, då det skär lika mycket i hjärtat varje gång. Väl nere på stranden fortsatte jag dagen med en härlig fot och ben massage. Jag och min man tänkte att vi skulle äta när vår prins somnat i kärran, efter tre timmars promenad gav vi upp och beställde room service, i bland är det bra att det finns. Det blev green curry soppa med skaldjur samt räkor, nudlar och massa grönsaker, har säkert ett namn men det är inte kvar i minnet.I morgon är det födelsedags fest för mannen, bord är bokat på favorit restaurangen och champagnen ligger redan på kylning.

torsdag 6 januari 2011

Thailand

Dagen började som så många andra dagar här i Thailand med en härlig frukost buffé, mums. Sedan stod elefant ridning på schemat. Min son har blivit precis galen i elefanter sedan vi kommit hit. Han satt helt still på elefant ryggen i 45 min, för en kille som ALDRIG sitter still är det helt fantastiskt. Sedan blev det några timmar på stranden med bad o bus. Därefter middag på en strand restaurang.. Med mera bus såklart. På vägen hem hittade jag två klänningar och innan vi bestämde oss för att gå till hotellet hann jag in till vår skräddare och beställde ytterligare en klänning, lycka. Nu sitter jag på balkongen med ett glas rödvin o varma vindar Fläktar mot mig, att säga att jag njuter är en underdrift. I morgon är det dags för min tredje morgon runda på stranden, lovely.

måndag 3 januari 2011

Äntligen

Då var jag äntligen på plats i Thailand. Efter ett sju timmar försenat flyg kom vi äntligen iväg vid 21 tiden. Med 20 min sömn under hela resan så var det dags att fira nyår... Vet inte om jag kan rekommendera att flyga med en ett och ett halvt åring. Som avskyr att sitta fast spänd, han höres i hela planet...tur nog varade bara vredes utbrottet under start och landning, resten av resan slapp han sitta fast. Nyåret ja.... Jag somnade runt 21 tiden och vaknade åter 24 när alla raketer avfyrades. Min son satte sig yrvaket upp i sängen och sa Bang.sedan la han sig ned och somnade om. I morse var det äntligen dags för den efterlängtade morgon joggen på stranden. Åååååvadjag njöt. Solen var precis på väg upp, sanden perfekt och vågorna som slog så där njutbart mot land. Kan man annat än Vara lycklig? Härligt är även att det är många många som är uppe och springer eller promenerar vid havet så dags, tänk om det kunde få vara sommar året runt i Sverige, det skulle i alla fall jag gilla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...